Snipp snapp snut så var sagan slut

Att tiden går fort när man har roligt är sannerligen inget påhitt. Det stämmer på riktigt och det närmar sig nu hemgång för min del. Det är med blandande känslor jag ligger i min king size bed med utsikt över indiska oceanen i det högsta hotellet jag kunde hitta och tänker tillbaka på min resa här i Afrika. Jag har haft så himla roligt, träffat så många häftiga människor och sett helt underbara platser, men jag är ändå ganska glad över att jag snart är hemma igen.

Efter vi lämnat Tofo och Mozambique styrde vi mot Johannesburg. En stor stad med många människor där det finns väldigt lite att göra och få platser att besöka, förutom flygplatsen. Det är här vår grupp splittras och fem soldater blir två. Våra tysktalande vänner återvänder härifrån till Tyskland medan jag och Tyler, vår sydafrikan, far tillbaka till Jeffreys Bay där jag för tre månader sedan startade mitt äventyr. Vi började vår 13timmars körning från Joburg på kvällen för att anlända till solkusten lagom till frukost. Jag började i passagerarsätet där jag försökte få åtminstone några minuters sömn för att klara av ett förarbyte längre fram. Vilket gick bra med två surfbrädor som vi stoppat in emellan sätena istället för på taket som huvudkudde.
När vi till slut kom fram till Jeffreys Bay hade solen precis påbörjat sin stigning för dagen och vi beslutade oss för att direkt gå till stranden och kolla vågorna. Och vad vi såg fick oss att fråga oss själva varför vi lämnade den här platser över huvud taget. Där stod vi, i soluppgången med delfiner som lekte i vågor en meter större än vad vi sett på hela vår resa. Jag lämnade kameran i bilen, och lika bra var det. Ingen kamera i världen kan ta en rättvis bild av vad vi såg denna morgon.

Jag stannade i Jeffreys några dagar för att ta det lugnt, shoppa lite, tatuera mig lite och hälsa på folk jag lärt känna innan jag åkte till Port Elizabeth som blir mitt sista stopp i Sydafrika för att spendera mina sista dagar själv på ett hotell med en riktig säng och ett riktigt badrum.
Så nu ligger jag här och mer eller mindre väntar på taxin som ska ta mig till flygplatsen. Imorgon är jag hemma igen.

20140416-092553.jpg

20140416-092606.jpg

20140416-092620.jpg

Comments are closed.