Breaking Bad – Lame Dad

SPOLER ALERT

För några månader sedan såg jag första avsnittet på Breaking Bad.

Jag hade fått höra av alla som sett serien att den är så bra, den är så grym och jag kommer älska den.
Idag såg jag det sista avsnittet, och i ärlighetens namn är jag lite besviken. Dels besviken på det sista avsnittet men också på serien i helhet.

Jag gillade serien, den var bra, stabil med riktigt bra skådespel. Men jag saknade det där sista, den verkliga spänningen, den känslan som gör att man bara inte kan sluta kolla. Men den största besvikelsen är huvudpersonen, Walter White. Inte för att Bryan Cranston gör ett dåligt jobb som skådespelare, han spelar sin karaktär riktigt bra. Det är själva karaktären Walt själv som jag har problem med. Jag hade trott och hoppats på att han skulle vara en bad ass knarkkung genom hela serien. Men i själva verket var han ju bara en töntig familjefar som blev arg ibland. Då främst på Jesse, den stackarn. Det ska sägas att det blev något bättre mot slutet, men det tog för lång tid. Och även då är han bara en bad ass knarkkung några gånger då och då. Annars är han bara jobbig och taskig mot Jesse.

Förmodligen är problemet det att jag trodde för mycket och hade för höga förhoppningar på serien innan jag börja kolla på den.

Så jag skyller på alla er som såg serien innan mig och som berättade om den, som sa hur bra den var, att jag borde se den. Det är ert fel att jag inte uppskattade Breaking Bad så mycket som jag skulle vilja.

 

Breaking Bad får 3 97%-iga poäng av 5 möjliga.